image

PeyamaKurd - Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, ülkeyi sarsan şiddetli depremde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden hemen sonra uluslararası destek için çağrı yaptı.

Afganistan'ın güneydoğusundaki Paktika ve Host vilayetlerinde etkili olan depremde en az bin kişinin öldüğü, bin 500'den fazla kişinin de yaralandığı aktarılıyor.Yapılan arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü ve yaralı sayısının daha fazla artması büyük endişeye sebep oluyor.

Güneydoğu Paktika eyaleti en kötü darbeyi aldı ve Birleşmiş Milletler (BM) acil barınma ve gıda yardımı sağlamaya çalışıyor.Deprem, Host kentinden yaklaşık 44 km uzaklıkta meydana geldi ve Pakistan ile Hindistan'a kadar hissedildi.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, hükümetin "halka ihtiyaç duyduğu ölçüde mali olarak yardım edemediğini"  bildirdi.

Yardım kuruluşlarının, komşu ülkelerin ve dünya güçlerinin yardım ettiğini, fakat yardımın çok büyük ölçüde artırılmasına ihtiyaç duyduklarını, çünkü bunun on yıllardır yaşanmamış yıkıcı bir deprem olduğuna dikkat çekti.