image

PeyamaKurd - Türkiye'nin Rojava'ya yönelik olası operasyon planı sürerken SOHR'dan yapılan açıklamaya göre, DSG’nin IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon ile yürüttüğü operasyonları askıya aldığı belirtildi.

Bölgede çatışma ve operasyonlar devam ederken gelişmelerle ilgili açıklama yayımlayan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Rojava ve Suriye’de Uluslararası Koalisyon ile IŞİD’le mücadele kapsamında yürütülen operasyonları askıya aldığını bildirdi.

Ortak operasyonlara dair karara ilişkin DSG'nin "Türkiye’nin SİHA saldırılarını protesto etmek" üzere 6 gün önce ortak operasyonları durdurduğu ifade edildi.

Ayrıca yerel kaynakların SOHR'a yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rojava’daki SİHA saldırılarında DSG yöneticilerini hedef alması üzerine DSG’nin bu kararı aldığı kaydedildi.