image

PeyamaKurd - Kabine toplantısının ardından basına açıklamada bulunan Erdoğan, Rojava ve Kürdistan Bölgesi'ne yönelik operasyon sinyali verdi. Erdoğan açıklamalarında, "Karkamış'ta 5 yaşındaki evladımızla 22 yaşında öğretmenimizi katleden terör örgütünü yok etme ahdimizi bir kez daha tekrarlıyorum" dedi.

Beştepe'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Erdoğan, sınır ötesi operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rojava sınırındaki güvenlik şeridine değinen Erdoğan, "Pençe-Kilit Harekat bölgesinde verdiğimiz 7 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin sınırlarını 30 kilometre derinliğinde güvenlik şeridi ile koruma altına alma kararımız yaşadığımız her hadiseyle biraz daha güçlenmektedir" dedi.

"Kimseye hesap vermeyiz"

Rojava ve Kürdistan Bölgesi'ne yönelik yapılan operasyonlar sonrası Türkiye'ye yönelik yapılan tepkileri değerlendiren Erdoğan şu sözlere yer verdi:

"Biz kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz. İsim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etme durumunda değiliz. Küresel güvenlik mimarisini kökünden değiştirecek hadiseler yaşadığımız dönemde Türkiye maruz kaldığı sayısız haksızlığa ve ambargoya rağmen kendi ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye gelmiştir.

Artık içi ve altı boş tehditlere kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye düşmanı lobilerin zorlamasıyla, siyasi söylem düzeyinde eski alışkanlıklarını sürdürmeye çalışanların da bu gerçekle yaşamaya alıştıklarını görüyoruz."

"Hiç bir yeri yok etmek için gitmedik"

Ayrıca açıklamasında, "Sınır ötesi harekatlar yürüttüğümüz yerlerde hiçbir kardeşimizin endişesi olmasın. Kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine göre ayrımcılık yapmayız" diyen Erdoğan, "Hiçbir yere öldürmek, yıkmak, yok etmek için gitmedik, gitmeyiz" dedi.