
PeyamaKurd - Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sürdürmesinin yanı sıra Afrika'daki askeri güçleri ile ilgili Fransa'dan açıklama geldi. Rusya'nın Afrika politikasını "paralı askerlerle" yürüttüğünü ileri süren Fransa, NATO müttefiklerinin, Rusya'ya karşı savaşta olmadığına da vurgu yaptı.
Afrika'daki Rus varlığına dair basın açıklamasında bulunan Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, Rusya'nın Afrika'da "siyasi neokolonial konuşlanmada" bulunduğunu kaydetti.
Ayrıca konuya ilişkin gelen soruya yanıt veren Bakanlık Sözcüsü Legendre, Rusya'nın Afrika politikasını "paralı askerlerle" yürüttüğünü ve bunun Afrika halklarının güvenliğini tehlikeye attığını da ileri sürdü.
Ukrayna-Rusya Savaşı'na dair Fransa'nın ve diğer NATO müttefiklerinin, Rusya'ya karşı savaşta olmadığını belirten Legendre, Ukrayna'da artan gerilimin bu ülkenin sivil altyapılarına saldıran Rusya'dan kaynaklandığını dile getirdi.