image

PeyamaKurd - Irak Cumhurbaşkanı Mustafa Kazımi, Suudi Arabistan'a ait Al Hadath televizyonuna verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Kazımi, görevi süresince kendisine yönelik üç kez suikast girişiminde bulunulduğunu bildirdi.

Söz konusu suikast girişimlerinin hangi tarihlerde ve kimler tarafından düzenlendiğine ilişkin bilgi vermeyen Kazımi, “Bundan dolayı endişeli değilim, korkmuyorum da. Ülkenin yönetimi için çizdiğimiz plan doğrultusunda çalışmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Kazımi ayrıca, gündeme ilişkin Arap basınına verdiği demeçte, “Başbakanlığı kabul etmeseydim ülkede bir iç savaş çıkacaktı” dedi.

Irak Başbakanı, Şii Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın seçimleri boykot kararı ile ilgili, “Sadr’ın kararını anlayışla karşılıyorum ve bu karardan caymasını istiyorum. Ülkede reform yapılması için Irak halkını seçimlere katılamaya davet ediyoruz” diye konuştu.