
PeyamaKurd - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, savaşın durumunu ve askeri ihtiyaçları görüşmek üzere Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi.
Zelenskiy, Stoltenberg'in Ukrayna'nın enerji santrallerini ve enerji altyapısını korumak için NATO üyelerinin ek hava savunma sistemleri sağlamasına yardımcı olmak için çaba göstermeyi kabul ettiğini söyledi.
Zelenskiy, "Ukraynalılara, şehirlerimize ve küresel gıda güvenliği için hayati önem taşıyan limanlarımıza yönelik bu denli yoğun saldırılar karşısında, Rusya üzerinde aynı yoğunlukta bir baskıya ve hava savunmamızı güçlendirmeye ihtiyacımız var" diye ekledi.
"Ukrayna'nın silah bırakma seçeneği yok"
Stoltenberg ise, "Ukrayna ne kadar güçlenirse, Rusya'nın saldırganlığını sona erdirmeye o kadar yaklaşırız" dedi ve şöyle devam etti:
"Rusya bugün silah bırakabilir ve savaşı sona erdirebilir. Ukrayna'nın böyle bir seçeneği yok. Ukrayna'nın teslim olması barış anlamına gelmez. Bu acımasız bir Rus işgali anlamına gelecektir."