image

PeyamaKurd – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dünyaca ünlü Kürt soprano Pervin Chakar'ı, konserini izledikten sonra sahnede reverans yaparak kutladı ve sanatçının elini öptü. 

Özel, İstanbul Kadıköy'de "Bir Opera Gecesi" dinletisine katıldı. Kendisine CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan eşlik etti.

Özgür Özel, konser sonrası dünyaca ünlü Kürt soprano Pervîn Chakar'ı konser sonrası sahnede reverans yaparak kutladı ve sanatçının elini öptü o anları sosyal medyadan paylaştı ve şu sözleri dile getirdi:

"İstanbul Kadıköy'de Süreyya Opera Sahnesi'nde ünlü soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa'nın "Bir Opera Gecesi" dinletisine katıldık. Sn. Chakar'ın performansı kadar verdiği barış kardeşlik mesajları ve deprem acımızı paylaşması da etkileyiciydi.”

Yılmaz Özdil'den Özgür Özel'e ırkçı tepki!

Özgür Özel'in, Pervin Chakar'ın elini öpmesini kabullenemeyen solcu cenahın gazetecisi Yılmaz Özdil ise küplere bindi.

Yılmaz Özdil fotoğrafı alıntılayarak şunları dile getirdi:

“Her şeye itiraz etmeyin, değişime bir şans verelim diyorlardı, buyrun… Yerel seçimin seçim afişi Akp’ye hediye edildi!”<

Pervin Çhakar: Kapımız herkese açıktır

Pervin Chakar da sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Chakar "Kapımız herkese, her düşünceye açıktır. Irkçı ve hakaret dolu sözlere sanatımla cevap vermeyi yeğliyorum. Çünkü her şey gelip geçicidir ama sanat daima kalıcıdır” dedi.

Yılmaz Özdil’in bu yaklaşımına tepkiler çığ gibi büyüdü. Kürtler ve sanatçılardan Özdil’e tepki gelirken, ırkçı yaklaşım sert şekilde eleştirildi.