image

PeyamaKurd - YSK, bir kişinin, her bir cumhurbaşkanı adayına yapabileceği bağış üst limiti 55 bin 598 lira olarak belirledi. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde cumhurbaşkanı adaylarına yapılacak yardım ve bağışlar ile adayların mal bildirimine ilişkin genelge yayımladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, seçim kanunu uyarınca cumhurbaşkanı adaylarının yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan, tüzel kişilerden ve Türk vatandaşı olmayan gerçek kişilerden bağış ve yardım alamayacağı belirtildi.

Adaylar, başvuru süreci içinde mal bildirimi yapmak zorunda. Seçilen adayın mal bildirimi, seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yayımlanacak.

Siyasi partiler tarafından aday gösterilen kişiler, 19-23 Mart tarihleri arasında, seçmenlerden toplanan imzayla aday olanlar ise 19-20 Mart tarihleri arasında mal bildiriminde bulunacak.

Adayların, kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmazları ile kendilerine aylık ödenenler, net aylık tutarının 5 katından, aylık ödenmeyenler ise Genel İdare Hizmetleri Sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki şube müdürüne ödenen net aylığın (19 bin 340 TL) 5 katından (96 bin 703 TL) fazla tutarındaki her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle, borçları ve sebepleri mal bildiriminde yer alacak.