
PeyamaKurd- Kürdistan Parlamentosu Başkanı İkinci Yardımcısı Kahveci, 51 maddesi üzerinde görüş birliği sağlanan Kürdistan Anayasası için siyasi partilerle bir araya geleceklerini ve konuyu görüşeceklerini söyledi.
Kürdistan Parlamentosu Başkanı İkinci Yardımcısı ve Türkmen Reform Partisi Başkan Yardımcısı Muna Kahveci, geçtiğimiz Çarşamba günü Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüru üyeleri ile bir araya geldiklerin toplantıda Modern Kürdistan Anayasası konusunu ele aldıklarını aktardı.
Başkan Barzani Destekliyor
Muna Kahveci, “Başkan Barzani bu konuda Parlamento Başkanlığı’nı desteklediğini ve bu kurumun herhangi bir partinin değil, Kürdistanlıların mülkü olduğunu söyledi. Gerek anayasa ve gerekse de reformlar konusunda diğer partilerle de görüşeceğiz. Biz siyasi tarafların parlamentoyu desteklemesini ve bir ekip gibi çalışmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
Başkan Mesud Barzani geçtiğimiz yıl Kasım ayında, “Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde inşallah anayasa hazırlığı tamamlanacak ve iyi bir anayasaya sahip olacağız” demişti.